Κατά 27% σε αξία έχουν αυξηθεί οι ελληνικές εξαγωγές κρασιού στην Αυστραλία, από το 2015 που ξεκίνησε το πρόγραμμα προβολής του ελληνικού κρασιού στη συγκεκριμένη χώρα μέχρι και σήμερα, ενώ και η μέση τιμή πώλησης φιάλης αυξήθηκε περίπου 23%.
Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση της Διεπαγγελματικής Αμπέλου και Οίνου, με αφορμή τις εκδηλώσεις προβολής του ελληνικού κρασιού και φέτος τον Ιούνιο, για Τρίτη, κατά σειρά, χρονιά, στην Αυστραλία.
Με αφετηρία το Σίδνεϋ, αρχίζει την Τετάρτη, 7 Ιουνίου 2017, ένας κύκλος πυκνών εκδηλώσεων προβολής του ελληνικού κρασιού, μέσα από το πρόγραμμα της Διεπαγγελματικής Αμπέλου και Οίνου και θα ολοκληρωθεί στις 26 Ιουνίου 2017, με ενδιάμεσους σταθμούς την Αδελαίδα και την Μελβούρνη.
Οι εκδηλώσεις έχουν την στήριξη της Πολιτείας, καθώς κάποιες από αυτές συνδιοργανώνονται από την ελληνική πρεσβεία και το γενικό προξενείο της Ελλάδας στο Σίδνεϋ.
Ειδικότερα, εκτός από τα στελέχη της ΕΔΟΑΟ, έχει προγραμματιστεί μεγάλη αποστολή Ελλήνων οινοποιών και εκπαιδευτών για τις επόμενες μέρες, καθώς στις 7, 8, και 9 Ιουνίου έχουν προγραμματιστεί εκδηλώσεις γευστικής δοκιμής για ειδικό κοινό, σε συνεργασία με το γενικό προξενείο του Σίδνεϋ.
Στις 14 Ιουνίου θα γίνει παρουσίαση των ελληνικών κρασιών αλλά και του προγράμματος Οινοτουρισμού στο δείπνο του CATO (Council of Australian Tours Operators) το οποίο γίνεται στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης του οργανισμού, ενώ στις 15 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί επιχειρηματικό φόρουμ για τις επενδύσεις στην Ελλάδα, με το δεύτερο μισό να είναι αφιερωμένο στον Οινοτουρισμό.
Στις 19 Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν το κεντρικό road show και εκπαιδευτικά μαθήματα υψηλού επιπέδου για τις ελληνικές ποικιλίες αμπέλου, στο Σίδνεϋ.
Ανάλογες εκδηλώσεις θα γίνουν στην Αδελαΐδα (21 και 22/6) και στη Μελβούρνη (26/6) όπου το Σάββατο, 24/6 θα πραγματοποιηθεί μεγάλη καταναλωτική εκδήλωση υπό τον τίτλο OINOFILIA.
Καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος θα πραγματοποιηθούν εξειδικευμένες παρουσιάσεις ελληνικών κρασιών σε δημοσιογράφους και αγοραστές της αυστραλιανής βιομηχανίας οίνου και εκπαιδευτικά σεμινάρια για το ελληνικό κρασί στο Sydney Wine Academy
πηγη
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Οι αναρτήσεις που γίνονται από το διαδίκτυο τα κείμενα και οι φωτογραφίες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε ότι είναι δημόσια.Αναρτήσεις η αναδημοσιεύσεις, από άλλες πηγές που αναρτώνται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τις υπογράφουν.Αν υπάρχουν πνευμ.δικαιώματα παρακαλούμε ενημερώστε μας για την αφαίρεση τους(των αναρτήσεων ή αναδημοσιεύσεων).Ενημερώστε μας άμεσα εάν θίγεστε απο κάποια ανάρτηση ώστε να την αφαιρέσουμε.
Εισαγωγικός Σχολιασμός (μπλέ γράμματα)
Σε ορισμένες αναρτήσεις υπάρχει περίπτωση σαν πρόλογος να υπάρχει δικός μας σχολιασμός.Αυτή είναι η δική μας άποψη για το θέμα και δεν υποχρεώνουμε κανέναν να την διαβάσει...
---
Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι αυτή του newspull.Μη κόσμια και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται όπου αυτά εντοπίζονται(ενημερώστε μας και εσείς εάν χρειαστεί).