Έξω από τα Μέγαρα την λένε γαλατόπιτα. Στα Μέγαρα την λέμε γαλόπιτα και τις μέρες της Αποκριάς έχει την τιμητική της!
ΥΛΙΚΑ
½ κιλό φύλλο κρούστας
1 φλιτζάνι αλεύρι σταρένιο
1 κιλό γάλα
2 κουταλιές βούτυρο
1½ φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
5 αυγά
2 βανίλιες
λίγη ζάχαρη ανακατεμένη με κανέλα σε σκόνη
ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΕΔΩ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε χαμηλή φωτιά ρίχνουμε στο γάλα το αλεύρι και τη ζάχαρη και ετοιμάζουμε τον χυλό. Προσθέτουμε τις δυο κουταλιές βούτυρο, τα αυγά τα οποία τα έχουμε ελαφρώς χτυπήσει και τις βανίλιες. Στρώνουμε 5 με 6 φύλλα σε ένα μέτριο ταψάκι βουτυρώνοντας τα ένα ένα. Ρίχνουμε τον χυλό. Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα 5-6 φύλλα τα οποία τα βουτυρώνουμε και τα πασπαλίζουμε με μίγμα ζάχαρης και κανέλας ένα ένα.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 45-50 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο.
πηγη
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Οι αναρτήσεις που γίνονται από το διαδίκτυο τα κείμενα και οι φωτογραφίες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε ότι είναι δημόσια.Αναρτήσεις η αναδημοσιεύσεις, από άλλες πηγές που αναρτώνται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τις υπογράφουν.Αν υπάρχουν πνευμ.δικαιώματα παρακαλούμε ενημερώστε μας για την αφαίρεση τους(των αναρτήσεων ή αναδημοσιεύσεων).Ενημερώστε μας άμεσα εάν θίγεστε απο κάποια ανάρτηση ώστε να την αφαιρέσουμε.
Εισαγωγικός Σχολιασμός (μπλέ γράμματα)
Σε ορισμένες αναρτήσεις υπάρχει περίπτωση σαν πρόλογος να υπάρχει δικός μας σχολιασμός.Αυτή είναι η δική μας άποψη για το θέμα και δεν υποχρεώνουμε κανέναν να την διαβάσει...
---
Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι αυτή του newspull.Μη κόσμια και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται όπου αυτά εντοπίζονται(ενημερώστε μας και εσείς εάν χρειαστεί).