Λαχταριστό stir fry με λαχανικά και άρωμα τζίντζερ
Συστατικά
1 κουνουπίδι κομμένα σε φουντίτσες
4 κ. σούπας ηλιέλαιο
αλάτι, πιπέρι
6 φέτες φρέσκος τζίντζερ
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
5 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
2 φρέσκα κρεμμυδάκια σε φέτες
1/2 κ. γλυκού μπούκοβο
1 κ. γλυκού σησαμέλαιο
2 κ. σούπας κόκκινο κρασί
1 1/2 κ. σούπας σόγια σος
1/4 κ. γλυκού ζάχαρη
Τρόπος μαγειρέματος
Προθέρμανε το φούρνο στους 250 βαθμούς και άπλωσε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί.
Τοποθέτησε στο ταψί τις φουντίτσες κουνουπιδιού με δύο κουταλιές ηλιέλαιο και αλατοπίπερο και ψήσε για περίπου 30 λεπτά, ανακατεύοντάς το στα 15 λεπτά.
Ζέστανε το υπόλοιπο λάδι στο γουόκ σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρισε το τζίντζερ για δύο λεπτά.
Πρόσθεσε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρισε για άλλα δύο λεπτά.
Δυνάμωσε τη φωτιά και πρόσθεσε το κουνουπίδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και σοτάρισέ τα για ένα λεπτό.
Πρόσθεσε και το μπούκοβο, το σησαμέλαιο, το κρασί, τη σόγια σος και τη ζάχαρη.
Ανακάτεψε έντονα τα υλικά για ένα λεπτό και σέρβιρε με ρύζι ατμού.
πηγη
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Οι αναρτήσεις που γίνονται από το διαδίκτυο τα κείμενα και οι φωτογραφίες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε ότι είναι δημόσια.Αναρτήσεις η αναδημοσιεύσεις, από άλλες πηγές που αναρτώνται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τις υπογράφουν.Αν υπάρχουν πνευμ.δικαιώματα παρακαλούμε ενημερώστε μας για την αφαίρεση τους(των αναρτήσεων ή αναδημοσιεύσεων).Ενημερώστε μας άμεσα εάν θίγεστε απο κάποια ανάρτηση ώστε να την αφαιρέσουμε.
Εισαγωγικός Σχολιασμός (μπλέ γράμματα)
Σε ορισμένες αναρτήσεις υπάρχει περίπτωση σαν πρόλογος να υπάρχει δικός μας σχολιασμός.Αυτή είναι η δική μας άποψη για το θέμα και δεν υποχρεώνουμε κανέναν να την διαβάσει...
---
Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι αυτή του newspull.Μη κόσμια και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται όπου αυτά εντοπίζονται(ενημερώστε μας και εσείς εάν χρειαστεί).