kitchenreporter.blogspot.com
Η σόγια είναι το κατ' εξοχήν παρεξηγημένο τρόφιμο στη χώρα μας.Κι αυτό γιατί δεν υπάρχει γνώση γύρω από βασικά θέματα που αφορούν τα τρόφιμα από την αρχή της παραγωγής τους. Σε αυτό το άρθρο όμως δε θα ασχοληθούμε με το τι δημιούργησε τη παρεξήγηση με τη σόγια αλλά με την ίδια τη σόγια.
Λίγα λόγια...
Η σόγια είναι φυτό που αφού επεξεργαστεί συσκευάζεται και έρχεται σε αποξηραμένη μορφή.Το συναντάμε σε διάφορες μορφές όπως κιμάς ή κεμπάπ.
Η πρωτεΐνη της σόγιας είναι ισάξια με αυτή του κρέατος και επειδή δε περιέχει τα λιπαρά ή άλλες τοξίνες που υπάρχουν στο κρέας θεωρείται βασικό υποκατάστατο.
Η σόγια καταναλώνεται και στο δυτικό κόσμο αλλά και στην Ανατολή.Ο μεγαλύτερος εξαγωγέας σόγιας στη Κίνα είναι η Αργεντινή
Δημοφιλέστερες 5 αναρτήσεις μας(εώς 3/7/18):
- Έρχεται καλοκαίρι...τι γίνεται με το Πόρτο Γερμενό;
- Δείτε τον Έλληνα ιδρυτή της ''Νέας Θήβας'' στην Βραζιλία ,μιας πόλης 10 χιλιάδων κατοίκων!
- Μάνδρα-ΠΕΟΑΘ.Φωτορεπορτάζ πρίν απο λίγο(newspull.gr)
- Ντροπή!Βάνδαλοι χτύπησαν στα σημεία της κατεστραμμένης ΠΕΟΑΘ στην Μάνδρα.Κατέστρεψαν τα φανάρια(ΦΩΤΟ)
- ''Λεωφόρος του θανάτου'' η παλαιά Εθνική Οδός Αθηνών-Θηβών(VIDEO)
Κατάταξη δημοφιλέστερων αναρτήσεών μας,θέσεις 5 εώς 10(εώς 31/7/2018):
- Ένα μήνυμα που με συγκίνησε σε περίπτερο του Αιγάλεω
- Ξαφνική εξόρμηση στο Πόρτο Γερμενό.Τι διαπιστώσαμε(ΡΕΠΟΡΤΑΖ-ΦΩΤΟ)
- Ακατάλληλες παραλίες για κολύμβηση σε Πόρτο Γερμενό - Ψάθα.Η εκκωφαντική ησυχία αντί να βελτιώσει,καταστρέφει την εικόνα των περιοχών.
- Κώστας Στόγιος,ο δύο φορές Παγκόσμιος πρωταθλητής αυτοάμυνας απο τις Πλαταιές Βοιωτίας μας παραχώρησε συνέντευξη(ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)
- Εικόνα Αποκάλυψης: Κάηκαν αγκαλιά με τα παιδιά τους στην Αργυρή Ακτή
Ας δούμε όμως πως να κάνουμε λαχταριστά μπιφτεκάκια σόγιας.
Τι θα χρειαστούμε:
- 400 gr. Σόγια Κιμά
- 4 κρεμμύδια ξερά λευκά
- 5 σκελίδες σκόρδο
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- 100 gr. Φρυγανιά τριμμένη ή ψωμί
- Αλάτι-Πιπέρι-Ρίγανη-Μπούκοβο
- 100 ml. Ηλιέλαιο
- 100 ml. Ελαιόλαδο
- 400 gr. Αλεύρι
Πώς θα το κάνουμε:
➤ Βάζουμε μισό λίτρο νερό στο βραστήρα.Αδειάζουμε τη σόγια σε μια λεκάνη.Όταν βράσει το νερό το ρίχνουμε στη σόγια να φουσκώσει.
kitchenreporter.blogspot.com |
➤ Όσο η σόγια μας θα φουσκώνει εμείς ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Τρίβουμε τη φρυγανιά.
(Σε αυτή τη συνταγή έβαλα μια μπαγκέτα που ξεράθηκε,και την έκανα φρυγανιά)
➤ Μετά έχουμε ένα πολύ βασικό μέρος της ετοιμασίας.Βάζουμε τη σόγια σε ένα σουρωτήρι και την ξεπλένουμε καλά.
kitchenreporter.blogspot.com |
➤ Στη συνέχεια βάζουμε τη σόγια σε μια λεκάνη και προσθέτουμε όλα τα υλικά μαζί και ζυμώνουμε μέχρι να βγει μια ομοιόμορφη μάζα.
kitchenreporter.blogspot.com |
Αφήνουμε τη σόγια να "ξεκουραστεί" στο ψυγείο και να δέσει.
Αν δε θέλουμε να είναι νηστίσιμη η συνταγή μας,προσθέτουμε 2 αυγά και 100 ml. γάλα στη συνταγή μας.
➤ Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 50 περίπου λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Οι αναρτήσεις που γίνονται από το διαδίκτυο τα κείμενα και οι φωτογραφίες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε ότι είναι δημόσια.Αναρτήσεις η αναδημοσιεύσεις, από άλλες πηγές που αναρτώνται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τις υπογράφουν.Αν υπάρχουν πνευμ.δικαιώματα παρακαλούμε ενημερώστε μας για την αφαίρεση τους(των αναρτήσεων ή αναδημοσιεύσεων).Ενημερώστε μας άμεσα εάν θίγεστε απο κάποια ανάρτηση ώστε να την αφαιρέσουμε.
Εισαγωγικός Σχολιασμός (μπλέ γράμματα)
Σε ορισμένες αναρτήσεις υπάρχει περίπτωση σαν πρόλογος να υπάρχει δικός μας σχολιασμός.Αυτή είναι η δική μας άποψη για το θέμα και δεν υποχρεώνουμε κανέναν να την διαβάσει...
---
Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι αυτή του newspull.Μη κόσμια και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται όπου αυτά εντοπίζονται(ενημερώστε μας και εσείς εάν χρειαστεί).