ΓΕΝΙΚΗ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ (ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ)

 

Ιδέες για το γιορτινό τραπέζι: Ζαμπόν μπούτι στο φούρνο με μέλι

newspull
0

Χρόνος προετοιμασίας 20’ - Χρόνος ψησίματος 1 ώρα και 15’
Οι γιορτές πλησιάζουν και έρχεται ο καιρός που θα πρέπει να βρείτε τι να μαγειρέψετε για τους αγαπημένους σας στο γιορτινό τραπέζι. Έτσι, αυτές τις ημέρες σας δίνουμε μερικές ιδέες που θα σας βγάλουν ασπροπρόσωπους και φέτος τα Χριστούγεννα.


Σήμερα μαγειρεύουμε ζαμπόν μπούτι στο φούρνο με μέλι!

Υλικά
1 μπούτι ζαμπόν περίπου 2 κιλά
1/4 φλιτζάνι γαριφαλάκια
1/4 φλιτζάνι σιρόπι καλαμποκιού
2 φλιτζάνια μέλι
2/3 φλιτζάνι βούτυρο
Εκτέλεση
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 165 βαθμούς. Καρφώστε στο ζαμπόν τα γαρίφαλα και τοποθετήστε το ζαμπόν σε ταψί με αλουμινόχαρτο.
Εν τω μεταξύ, βάλτε σε μια κατσαρόλα το σιρόπι καλαμποκιού, το μέλι και το βούτυρο και αφήστε τα να ενωθούν ζεσταίνοντάς τα ελαφρώς.
Με ένα πινέλο περάστε το ζαμπόν με αυτήν τη ζεστή σος και ψήστε για 1 ώρα και 15 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο. Ανά δέκα λεπτά θα ανοίγετε τον φούρνο και θα περνάτε το μπούτι με της σος. Σημειωτέον ότι η σος πρέπει να είναι ζεστή όταν θα την απλώνετε στο μπούτι. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 4 έως 5 λεπτών ψησίματος, ενεργοποιήστε το γκριλ για να καραμελωθεί το μπούτι. Στη συνέχεια αφαιρέστε από τον φούρνο το μπούτι και αφήστε το να κρυώσει λίγα λεπτά πριν το σερβίρετε.

πηγη


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Οι αναρτήσεις που γίνονται από το διαδίκτυο τα κείμενα και οι φωτογραφίες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε ότι είναι δημόσια.Αναρτήσεις η αναδημοσιεύσεις, από άλλες πηγές που αναρτώνται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τις υπογράφουν.Αν υπάρχουν πνευμ.δικαιώματα παρακαλούμε ενημερώστε μας για την αφαίρεση τους(των αναρτήσεων ή αναδημοσιεύσεων).Ενημερώστε μας άμεσα εάν θίγεστε απο κάποια ανάρτηση ώστε να την αφαιρέσουμε.
Εισαγωγικός Σχολιασμός (μπλέ γράμματα)
Σε ορισμένες αναρτήσεις υπάρχει περίπτωση σαν πρόλογος να υπάρχει δικός μας σχολιασμός.Αυτή είναι η δική μας άποψη για το θέμα και δεν υποχρεώνουμε κανέναν να την διαβάσει...
---
Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι αυτή του newspull.Μη κόσμια και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται όπου αυτά εντοπίζονται(ενημερώστε μας και εσείς εάν χρειαστεί).

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Οι αναρτήσεις που γίνονται από το διαδίκτυο τα κείμενα και οι φωτογραφίες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε ότι είναι δημόσια.Αναρτήσεις η αναδημοσιεύσεις, από άλλες πηγές που αναρτώνται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τις υπογράφουν.Αν υπάρχουν πνευμ.δικαιώματα παρακαλούμε ενημερώστε μας για την αφαίρεση τους(των αναρτήσεων ή αναδημοσιεύσεων).Ενημερώστε μας άμεσα εάν θίγεστε απο κάποια ανάρτηση ώστε να την αφαιρέσουμε.
Εισαγωγικός Σχολιασμός (μπλέ γράμματα)
Σε ορισμένες αναρτήσεις υπάρχει περίπτωση σαν πρόλογος να υπάρχει δικός μας σχολιασμός.Αυτή είναι η δική μας άποψη για το θέμα και δεν υποχρεώνουμε κανέναν να την διαβάσει...
---
Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι αυτή του newspull.Μη κόσμια και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται όπου αυτά εντοπίζονται(ενημερώστε μας και εσείς εάν χρειαστεί).

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !