Υλικά
3 φλιτζάνια αμύγδαλα κοπανισμένα
1 φλιτζάνι ζάχαρη
2 1/3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
5 αυγά
240γρ μαργαρίνη
3 κουτ. γλυκού κανέλλα
½ φλιτζ. γάλα χαμηλών λιπαρών
3 κουτ. γλυκού baking powder
Για το σιρόπι
2 φλιτζάνι ζάχαρη
2 ½ φλιτζάνια νερό
Εκτέλεση
Χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη και κατόπιν ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά. Στη συνέχεια προσθέτουμε την κανέλλα και το γάλα και μετά το αλεύρι με το baking powder. Στο τέλος προσθέτουμε τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε καλά. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να στερεοποιηθεί και να φουσκώσει, αλλά μετά συνεχίζουμε για 30 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς, σκεπάζοντάς το με ένα αλουμινόχαρτο ή με ένα αντικολλητικό χαρτί φούρνου. Εντωμεταξύ, έχουμε βράσει το σιρόπι για περίπου 6-8 λεπτά και το έχουμε αφήσει να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Μόλις βγει το γλυκό από το φούρνο το ραντίζουμε με το χλιαρό σιρόπι.
απο neadiatrofis.gr
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Οι αναρτήσεις που γίνονται από το διαδίκτυο τα κείμενα και οι φωτογραφίες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε ότι είναι δημόσια.Αναρτήσεις η αναδημοσιεύσεις, από άλλες πηγές που αναρτώνται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τις υπογράφουν.Αν υπάρχουν πνευμ.δικαιώματα παρακαλούμε ενημερώστε μας για την αφαίρεση τους(των αναρτήσεων ή αναδημοσιεύσεων).Ενημερώστε μας άμεσα εάν θίγεστε απο κάποια ανάρτηση ώστε να την αφαιρέσουμε.
Εισαγωγικός Σχολιασμός (μπλέ γράμματα)
Σε ορισμένες αναρτήσεις υπάρχει περίπτωση σαν πρόλογος να υπάρχει δικός μας σχολιασμός.Αυτή είναι η δική μας άποψη για το θέμα και δεν υποχρεώνουμε κανέναν να την διαβάσει...
---
Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι αυτή του newspull.Μη κόσμια και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται όπου αυτά εντοπίζονται(ενημερώστε μας και εσείς εάν χρειαστεί).