Αξιοποιήστε δύο από τα καλύτερα υλικά αυτής της εποχής: γαρίδες και πράσινα σπαράγγια. Μια συνταγή εκπληκτική!
Aκολουθήστε πιστά τα παρακάτω βήματα.
Υλικά
700 γραμμάρια γαρίδες φρέσκες ή γάμπαρες Αμβρακικού
1/2 κιλό σπαράγγια εποχής
1 κουταλιά βούτυρο
3 κουταλιές ελαιόλαδο
5 σκελίδες σκόρδο
Αλάτι και πιπέρι
1 κουταλίτσα μπούκοβο
Χυμός 1/2 λεμονιού
Φρέσκος μαϊντανός ή κόλιαντρο για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Σε βραστό νερό βράστε τα πλυμένα και κομμένα σπαράγγια για 2 λεπτά
Περάστε τα από κρύο νερό και σκουπίστε τα
Σε αντικολλητικό τηγάνι βάλτε 1 κουταλιά ελαιόλαδο και 1 κουταλιά βούτυρο
Ρίξτε τα σπαράγγια και ροδίστε τα για 2-3 λεπτά
Βγάλτε τα στην άκρη
Στο ίδιο τηγάνι βάλτε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ροδίστε ελαφρά τις γαρίδες καθαρισμένες, μπούκοβο, αλάτι και πιπέρι
Προσθέστε τα σκόρδα ψιλοκομμένα, ροδίστε ελαφρά για 2 λεπτά
Προσθέστε ελάχιστο νεράκι και αφήστε να σιγοβράσουν οι γαρίδες για 2 λεπτά το πολύ
Προσθέστε και τα σπαράγγια στο τηγάνι, ρίξτε τον χυμό 1/2 λεμονιού, σιγοβράστε όλα τα υλικά μαζί για 1-2 λεπτά
Ετοιμο! Γαρνίρετε με κόλιαντρο ή μαϊντανό ψιλοκομμένο
Πηγή: Γαρίδες σαγανάκι με σπαράγγια | iefimerida.gr
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Οι αναρτήσεις που γίνονται από το διαδίκτυο τα κείμενα και οι φωτογραφίες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε ότι είναι δημόσια.Αναρτήσεις η αναδημοσιεύσεις, από άλλες πηγές που αναρτώνται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τις υπογράφουν.Αν υπάρχουν πνευμ.δικαιώματα παρακαλούμε ενημερώστε μας για την αφαίρεση τους(των αναρτήσεων ή αναδημοσιεύσεων).Ενημερώστε μας άμεσα εάν θίγεστε απο κάποια ανάρτηση ώστε να την αφαιρέσουμε.
Εισαγωγικός Σχολιασμός (μπλέ γράμματα)
Σε ορισμένες αναρτήσεις υπάρχει περίπτωση σαν πρόλογος να υπάρχει δικός μας σχολιασμός.Αυτή είναι η δική μας άποψη για το θέμα και δεν υποχρεώνουμε κανέναν να την διαβάσει...
---
Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι αυτή του newspull.Μη κόσμια και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται όπου αυτά εντοπίζονται(ενημερώστε μας και εσείς εάν χρειαστεί).