ΓΕΝΙΚΗ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ (ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ)

 

Συνταγή : Μελομακάρονα με 3 σοκολάτες

newspull
0

Μελομακάρονα με 3 σοκολάτες


  • Μερίδες: 35-40 μελομακάρονα
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά (χωρίς την προετοιμασία για τα μελομακάρονα)
  • Χρόνος αναμονής: 20 λεπτά

Υλικά


  • 1 δόση κλασικά μελομακάρονα
  • 200 γρ. κουβερτούρα μαύρη
  • 200 γρ. κουβερτούρα λευκή
  • 200 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
  • 3 κ.σ. σπορέλαιο
  • 250 γρ. ξηροί καρποί (πχ. φυστίκια Αιγίνης, καρύδια, μακαντέμια κλπ.)

Εκτέλεση

1) Ψήνουμε 1 δόση κλασικά μελομακάρονα, τα σιροπιάζουμε αλλά δεν τα πασπαλίζουμε με ξηρούς καρπούς.
2) Για να ετοιμάσουμε τα μελομακάρονα με μαύρη σοκολάτα, λιώνουμε την μαύρη κουβερτούρα σε ανοξείδωτο μπολ, πάνω από κατσαρόλα που σιγοβράζει (μπεν μαρί) μαζί με 1 κ.σ. σπορέλαιο. Ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα ζαχαροπλαστικής ώστε να έχουμε λείο μείγμα.
3) Περνάμε το 1/3 των μελομακάρονων από το μείγμα, ώστε να καλυφθούν και τα ακουμπάμε σε σχάρα.Πασπαλίζουμε με ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας.
4) Για να ετοιμάσουμε τα μελομακάρονα με λευκή σοκολάτα, λιώνουμε τη λευκή κουβερτούρα σε ανοξείδωτο μπολ, πάνω από κατσαρόλα που σιγοβράζει (μπεν μαρί) μαζί με 1 κ.σ. σπορέλαιο. Ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα ζαχαροπλαστικής ώστε να έχουμε λείο μείγμα.
5) Περνάμε άλλο 1/3 των μελομακάρονων από το μείγμα, ώστε να καλυφθούν και τα ακουμπάμε στη σχάρα. Πασπαλίζουμε με ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας.
6) Για να ετοιμάσουμε τα μελομακάρονα με σοκολάτα γάλακτος, λιώνουμε την κουβερτούρα γάλακτος σε ανοξείδωτο μπολ, πάνω από κατσαρόλα που σιγοβράζει (μπεν μαρί) μαζί με την τελευταία κουταλιά σπορέλαιο. Ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα ζαχαροπλαστικής ώστε να έχουμε λείο μείγμα.
7) Περνάμε όσα μελομακάρονα έχουν μείνει, από το μείγμα, ώστε να καλυφθούν και τα ακουμπάμε στη σχάρα. Πασπαλίζουμε με ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας.
8) Αφήνουμε όλα τα μελομακάρονα να στεγνώσουν για τουλάχιστον 20 λεπτά κι έπειτα τα βάζουμε στο ψυγείο. Όταν τα γλάσα τους θα έχουν στερεοποιηθεί εντελώς, τα καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη.


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Οι αναρτήσεις που γίνονται από το διαδίκτυο τα κείμενα και οι φωτογραφίες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε ότι είναι δημόσια.Αναρτήσεις η αναδημοσιεύσεις, από άλλες πηγές που αναρτώνται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τις υπογράφουν.Αν υπάρχουν πνευμ.δικαιώματα παρακαλούμε ενημερώστε μας για την αφαίρεση τους(των αναρτήσεων ή αναδημοσιεύσεων).Ενημερώστε μας άμεσα εάν θίγεστε απο κάποια ανάρτηση ώστε να την αφαιρέσουμε.
Εισαγωγικός Σχολιασμός (μπλέ γράμματα)
Σε ορισμένες αναρτήσεις υπάρχει περίπτωση σαν πρόλογος να υπάρχει δικός μας σχολιασμός.Αυτή είναι η δική μας άποψη για το θέμα και δεν υποχρεώνουμε κανέναν να την διαβάσει...
---
Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι αυτή του newspull.Μη κόσμια και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται όπου αυτά εντοπίζονται(ενημερώστε μας και εσείς εάν χρειαστεί).

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Οι αναρτήσεις που γίνονται από το διαδίκτυο τα κείμενα και οι φωτογραφίες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε ότι είναι δημόσια.Αναρτήσεις η αναδημοσιεύσεις, από άλλες πηγές που αναρτώνται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τις υπογράφουν.Αν υπάρχουν πνευμ.δικαιώματα παρακαλούμε ενημερώστε μας για την αφαίρεση τους(των αναρτήσεων ή αναδημοσιεύσεων).Ενημερώστε μας άμεσα εάν θίγεστε απο κάποια ανάρτηση ώστε να την αφαιρέσουμε.
Εισαγωγικός Σχολιασμός (μπλέ γράμματα)
Σε ορισμένες αναρτήσεις υπάρχει περίπτωση σαν πρόλογος να υπάρχει δικός μας σχολιασμός.Αυτή είναι η δική μας άποψη για το θέμα και δεν υποχρεώνουμε κανέναν να την διαβάσει...
---
Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι αυτή του newspull.Μη κόσμια και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται όπου αυτά εντοπίζονται(ενημερώστε μας και εσείς εάν χρειαστεί).

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !