Ολοένα και περισσότερες εταιρείες καλλυντικών, αν όχι όλες, έχουν πλέον διαθέσιμα στην αγορά ειδικά προϊόντα μακιγιάζ και μέικαπ, τα οποία είναι αδιάβροχα και δεν αλλοιώνονται από τον ιδρώτα του προσώπου. Μάλιστα από άποψη μάρκετινγκ, στοχεύουν αυτά τα προϊόντα στις γυναίκες που είναι δραστήριες και πηγαίνουν τακτικά στο γυμναστήριο, ως έναν τρόπο να είναι πάντα λαμπερές και όμορφες, ακόμα και αν ιδρώνουν από τη γυμναστική.
Αλλά το να φοράτε μέικαπ στο γυμναστήριο είναι λάθος και κάνει κακό στην επιδερμίδα. Η δρ Rachel Nazarian,από τον Όμιλο Δερματολογίας Schweiger, υποστηρίζει ότι αυτό μπορεί να προκαλέσει διάφορα προβλήματα:
“Ο ιδρώτας και τα βακτηρίδια παγιδεύονται κάτω από τα στρώματα του μέικαπ και αποτρέπουν το δέρμα από να διαχέει την -αυξημένη λόγω άσκησης- θερμότητα σωστά. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε απόφραξη των πόρων ή να τους κάνει να μεγεθυνθούν με την πάροδο του χρόνου, κάτι που εν τέλει οδηγεί σε σπυράκια. Η παγίδευση της θερμότητας μπορεί επίσης να προκαλέσει εξάρσεις σε κάποιες δερματικές παθήσεις που εξαρτώνται από τη θερμοκρασία, όπως η ροδόχρους ακμή, προκαλώντας τελικά ερυθρότητα και άνισο χρωματικό τόνο του δέρματος”.
Ο δρ Ramin Sarshad, ιδρυτής της εταιρείας Cosmetique Aesthetics, προσθέτει ότι το μέικαπ παγιδεύει και τοξίνες στο δέρμα:
“Το δέρμα σας θα πρέπει να είναι σε θέση να αναπνέει, για όσο ιδρώνετε. Είναι μια βασική μέθοδος του οργανισμού για την εξάλειψη των τοξινών από το σώμα, όταν ιδρώνετε, αλλά το μακιγιάζ δημιουργεί ένα στρώμα φραγμού που μπορεί δυνητικά να εγκλωβίσει όλα τα σωματίδια και να μην τα αφήσει να φύγουν από το δέρμα”.
Τι γίνεται, όμως, με τα νέα προϊόντα που προορίζονται για να φοριούνται, ακόμα και όταν ιδρώνετε; Η δρ Nazarian λέει επ' αυτού:
“Παρά το γεγονός ότι (αυτά τα προϊόντα) είναι πιθανό λιγότερο 'επουλωτικά' και πιο ελαφριά, το δέρμα εξακολουθεί να είναι ένα ευαίσθητο όργανο που χρειάζεται να αλληλεπιδρέ με το περιβάλλον για να κάνει τη δουλειά του. Κάθε προϊόν που επηρεάζει την ικανότητα του δέρματος να ανιχνεύει αλλαγές στο περιβάλλον και να αντιδρά αναλόγως μπορεί να προκαλέσει προβλήματα”.
Ο δρ Sarshad το τοποθετεί λίγο πιο... ωμά το θέμα:
“Αν και τα νέα αυτά προϊόντα ισχυρίζονται ότι μπορείτε να ασκηθείτε ελεύθερα και να πηγαίνετε στο γυμναστήριο φορώντας τα, για μένα, δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα τέχνασμα του μάρκετινγκ της βιομηχανίας καλλυντικών”.
Τέλος, αν πλένετε το πρόσωπό σας πριν ασκηθείτε, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να κάνετε το ίδιο και μετά. Το κάθε πλύσιμο προσώπου εξυπηρετεί δικούς του σκοπούς:
“Είναι σημαντικό να καθαρίσει το δέρμα σας πρώτα για να αφαιρέσετε όλα τα προϊόντα μέικαπ και τυχόν βακτήρια που θα μπορούσαν να εισέλθουν στους πόρους σας, καθόσον θα ιδρώνετε. Είναι εξίσου σημαντικό να πλένετε το πρόσωπό σας το συντομότερο δυνατόν μετά την άσκηση, προκειμένου να απομακρύνετε τυχόν μικρόβια και ακαθαρσίες που μπορεί να έχουν συσσωρευτεί κατά τη διάρκεια της εφίδρωσης”, εξηγεί η Cecilia Wong, αισθητικός και ιδρύτρια της εταιρείας Cecilia Wong Skincare.
Πηγή: http://www.refinery29.com,iatropedia.gr
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Οι αναρτήσεις που γίνονται από το διαδίκτυο τα κείμενα και οι φωτογραφίες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε ότι είναι δημόσια.Αναρτήσεις η αναδημοσιεύσεις, από άλλες πηγές που αναρτώνται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τις υπογράφουν.Αν υπάρχουν πνευμ.δικαιώματα παρακαλούμε ενημερώστε μας για την αφαίρεση τους(των αναρτήσεων ή αναδημοσιεύσεων).Ενημερώστε μας άμεσα εάν θίγεστε απο κάποια ανάρτηση ώστε να την αφαιρέσουμε.
Εισαγωγικός Σχολιασμός (μπλέ γράμματα)
Σε ορισμένες αναρτήσεις υπάρχει περίπτωση σαν πρόλογος να υπάρχει δικός μας σχολιασμός.Αυτή είναι η δική μας άποψη για το θέμα και δεν υποχρεώνουμε κανέναν να την διαβάσει...
---
Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι αυτή του newspull.Μη κόσμια και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται όπου αυτά εντοπίζονται(ενημερώστε μας και εσείς εάν χρειαστεί).