ΓΕΝΙΚΗ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ (ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ)

 

Φανουρόπιτα - Συνταγή εξπρές

newspull
0

Στις 27 Αυγούστου που τιμάται ο Αγιος Φανούριος, συνηθίζεται οι νοικοκυρές να φτιάχνουν φανουρόπιτες, τις οποίες μοιράζουν στη γειτονιά αφού ευλογηθούν πρώτα από την εκκλησία.
Με το πέρασμα των χρόνων, καθιερώθηκε να φτιάχνουμε φανουρόπιτα για να βρούμε κάτι που χάσαμε. Πολλοί, εξάλλου, συνδέουν αυτή την ιδιότητα του Αγίου Φανουρίου και της πίτας με το όνομα του Αγίου, που προκύπτει από το ρήμα «φαίνω» που σημαίνει αποκαλύπτω.
Τη δύναμη που αποδίδεται στην πίτα έρχονται να ενισχύσουν και τα υλικά της, τα οποία είναι πάντοτε 7 ή 9, καθώς οι συγκεκριμένοι αριθμοί ανήκουν στους λεγόμενους ιερούς αριθμούς ήδη από την εποχή των Πυθαγορείων.
Συνταγή για Φανουρόπιτα από Νόστιμες Συνταγές της Γωγώς
Φανουρόπιτα Χωρίς Μίξερ, Χωρίς Αυγά. Απλά η Καλύτερη Φανουρόπιτα που έχετε δοκιμάσει ποτέ!!! Εύκολη και γρήγορη στην παρασκευή της, η Φανουρόπιτα Χωρίς Μίξερ θα σας ικανοποιήσει με τη μοναδική νοστιμιά της. Πρόκειται για μια Φανουρόπιτα Μοναστηριακή με 9 υλικά για τη γιορτή του Αγίου Φανουρίου που γιορτάζει στις 27 Αυγούστου. Δοκιμάστε να φτιάξετε κι εσείς Φανουρόπιτα Χωρίς Μίξερ και σας περιμένω να μου πείτε εντυπώσεις. Δείτε όλο το βίντεο μέχρι τέλους για να μάθετε τα μοναδικά μικρά μυστικά της συνταγής καθώς και μια μικρή έκπληξη!!!
Υλικά 
φαρίνα  500 γρ. 
κανέλα  1 κ. της σούπας
ζάχαρη  300 γρ. 
καλαμποκέλαιο  350 ml
κονιάκ  50 ml
βανίλια  2 καψουλακια
Ξύσμα από πορτοκάλι  1 πορτοκάλι
σιρόπι  200 ml (από οποιοδήποτε γλυκό κουταλιού) 
νερό ζεστό  250 ml

Προετοιμασία: 

Βάζουμε τα υλικά όλα μαζί σε μια λεκανίτσα και τα ανακατεύουμε πολύ καλάκαι ρίχνουμε σιγά σιγά το ζεστό
νεράκι μέχρι να γίνει το μιγμα μας ένας ρευστός χυλός. 
Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψάκι Νο28-30 και ρίχνουμε το μιγμα μας. 
Έχουμε ήδη προθερμάνει τον φούρνο μας στους 160 βαθμούς στις αντιστάσεις και την ψήνουμε για
1 ώρα ανάλογα το φούρνο μας. Θέλουμε σιγανό ψήσιμο να ψηθεί πολύ καλά εσωτερικά η πίτα μας λόγω του σιροπιού για να μην μας βγει λασπωμένη.

Δείτε το βίντεο:



ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ FACEBOOK ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΕΔΩ(ΚΛΙΚ)



Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Οι αναρτήσεις που γίνονται από το διαδίκτυο τα κείμενα και οι φωτογραφίες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε ότι είναι δημόσια.Αναρτήσεις η αναδημοσιεύσεις, από άλλες πηγές που αναρτώνται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τις υπογράφουν.Αν υπάρχουν πνευμ.δικαιώματα παρακαλούμε ενημερώστε μας για την αφαίρεση τους(των αναρτήσεων ή αναδημοσιεύσεων).Ενημερώστε μας άμεσα εάν θίγεστε απο κάποια ανάρτηση ώστε να την αφαιρέσουμε.
Εισαγωγικός Σχολιασμός (μπλέ γράμματα)
Σε ορισμένες αναρτήσεις υπάρχει περίπτωση σαν πρόλογος να υπάρχει δικός μας σχολιασμός.Αυτή είναι η δική μας άποψη για το θέμα και δεν υποχρεώνουμε κανέναν να την διαβάσει...
---
Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι αυτή του newspull.Μη κόσμια και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται όπου αυτά εντοπίζονται(ενημερώστε μας και εσείς εάν χρειαστεί).

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Οι αναρτήσεις που γίνονται από το διαδίκτυο τα κείμενα και οι φωτογραφίες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε ότι είναι δημόσια.Αναρτήσεις η αναδημοσιεύσεις, από άλλες πηγές που αναρτώνται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τις υπογράφουν.Αν υπάρχουν πνευμ.δικαιώματα παρακαλούμε ενημερώστε μας για την αφαίρεση τους(των αναρτήσεων ή αναδημοσιεύσεων).Ενημερώστε μας άμεσα εάν θίγεστε απο κάποια ανάρτηση ώστε να την αφαιρέσουμε.
Εισαγωγικός Σχολιασμός (μπλέ γράμματα)
Σε ορισμένες αναρτήσεις υπάρχει περίπτωση σαν πρόλογος να υπάρχει δικός μας σχολιασμός.Αυτή είναι η δική μας άποψη για το θέμα και δεν υποχρεώνουμε κανέναν να την διαβάσει...
---
Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι αυτή του newspull.Μη κόσμια και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται όπου αυτά εντοπίζονται(ενημερώστε μας και εσείς εάν χρειαστεί).

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !