1,5 κιλό αμπελόφυλλα
3,5 φλιτζάνια ρύζι
1 φλιτζάνι λάδι
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
½ κουταλιά της σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
½ κρασοπότηρο λεμόνι
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Ζεματάμε τα αμπελόφυλλα και τα στραγγίζουμε. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από το λεμόνι. Τυλίγουμε ντολμαδάκια, βάζοντας λίγη γέμιση στην άκρη κάθε αμπελόφυλλου και τα στρώνουμε σε φαρδιά κατσαρόλα. Βάζουμε από πάνω τους ένα βάρος και ρίχνουμε το λεμόνι, νερό ώστε να τα μισοσκεπάσει και μισό φλιτζάνι λάδι. Τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά, ώσπου να μείνουν με το λάδι τους.
Πηγή: monastiriaka.gr
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ FACEBOOK ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΕΔΩ(ΚΛΙΚ)
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Οι αναρτήσεις που γίνονται από το διαδίκτυο τα κείμενα και οι φωτογραφίες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε ότι είναι δημόσια.Αναρτήσεις η αναδημοσιεύσεις, από άλλες πηγές που αναρτώνται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τις υπογράφουν.Αν υπάρχουν πνευμ.δικαιώματα παρακαλούμε ενημερώστε μας για την αφαίρεση τους(των αναρτήσεων ή αναδημοσιεύσεων).Ενημερώστε μας άμεσα εάν θίγεστε απο κάποια ανάρτηση ώστε να την αφαιρέσουμε.
Εισαγωγικός Σχολιασμός (μπλέ γράμματα)
Σε ορισμένες αναρτήσεις υπάρχει περίπτωση σαν πρόλογος να υπάρχει δικός μας σχολιασμός.Αυτή είναι η δική μας άποψη για το θέμα και δεν υποχρεώνουμε κανέναν να την διαβάσει...
---
Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι αυτή του newspull.Μη κόσμια και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται όπου αυτά εντοπίζονται(ενημερώστε μας και εσείς εάν χρειαστεί).