Η πρόταση της Ελληνικής Επιτροπής των Ειδικών για την πανδημία να μειωθεί η ισχύς του πιστοποιητικού νόσησης στους τρεις μήνες αιφνιδίασε τον επιστημονικό κόσμο και ακόμη περισσότερο τους πολίτες αλλά και προκάλεσε πολλά ερωτήματα σχετικά με τη λογική που επέβαλε μια τέτοια απόφαση.
Μια απλή σύγκριση με χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και γενικότερα της Ευρώπης θα προκαλούσε ακόμα περισσότερη σύγχυση σχετικά με την πρόταση της Ελληνικής Επιτροπής.
Για παράδειγμα στη Γαλλία, η ισχύς του πιστοποιητικού νόσησης - και μιλάμε πάντα με την υποβολή του ασθενούς σε τεστ pcr -, είναι 6 μήνες. Στην Ιταλία και πάντα με τεστ pcr είναι επίσης 6 μήνες.
Στην Ελβετία, όπου ως γνωστόν οι θεσμοί έχουν πολύ αυστηρά κριτήρια σε τέτοιες περιπτώσεις, το πιστοποιητικό νόσησης ισχύει για 365 ημέρες, δηλαδή έναν χρόνο. Υποτίθεται πως ο κορωνοϊός στην Ελβετία και ο αντίστοιχος κορωνοϊός στην βαλκανική Ελλάδα έχουν την ίδια καταγωγή και δυστυχώς τις ίδιες επιπτώσεις, εκτός εάν μιλάμε για διαφορετικούς κορωνοϊούς.
Ας σοβαρευτούμε όμως. Γιατί οι Ελβετοί ειδικοί, οι Γάλλοι αρμόδιοι και οι Ιταλοί επιστήμονες καταλήγουν σε διαφορετικά συμπεράσματα και επιβάλλουν διαφορετικές λογικές από εκείνες που προτείνονται την Ελλάδα ; Εάν υπάρχει κάποια επιστημονική εξήγηση ας δημοσιοποιηθεί. Εάν πάλι υπάρχει κάποια μυστική πληροφορία που διαθέτουν μόνο οι Έλληνες ειδικοί, τότε ας μας την αποκαλύψουν. Μέχρι τότε ας μας επιτραπεί να αμφιβάλουμε σθεναρά για την αξιοπιστία της πρότασης περί τρίμηνης ισχύος πιστοποιητικού νόσησης στην Ελλάδα.
Zougla.gr
Τι δυσεξήγητη? με ευγένειες δεν γίνεται δουλειά.Υπάρχει σκοπιμότητα πίσω απο το παραβάν για να εμβολιαστούν ΟΛΟΙ ακόμη και αν έχουν ανοσία λόγω της νόσησης τους!!
ΑπάντησηΔιαγραφή