«Τραβά το σκοινί» o Πριγκόζιν της Wagner: Έδωσε στην δημοσιότητα φωτογραφία δεκάδων νεκρών Ρώσων στρατιωτικών (σκληρή εικόνα)
Στα «μαχαίρια» με την ρωσική στρατιωτική ηγεσία
Μία σοκαριστική φωτογραφία δημοσίευσε ο αρχηγός της Wagner Γιεβγκένι Πριγκόζιν, που συνεχίζει την αντιπαράθεση με την στρατιωτική ηγεσία της Ρωσίας και φαίνεται να τραβά ακόμα περισσότερο το σκοινί μετά τις χθεσινές δηλώσεις για “προδοσία”.
Η εικόνα είναι αποκρουστική. Πτώματα δεκάδων μαχητών είναι πεσμένα στο έδαφος της ανατολικής Ουκρανίας , στο Μπαχμούτ, καθώς οι ίδιοι σκοτώθηκαν επειδή δεν είχαν πυρομαχικά, όπως καταγγέλλει ο Πριγκόζιν.
Το υπουργείο Άμυνας, σε ανακοίνωσή που εξέδωσε αργά χθες το βράδυ, ανέφερε ότι οι ισχυρισμοί αυτοί είναι «εντελώς αναληθείς» και παραπονέθηκε -χωρίς να αναφέρει ονομαστικά τον Πριγκόζιν- για προσπάθειες δημιουργίας διασπάσεων που λειτουργούσαν «αποκλειστικά προς όφελος του εχθρού».
«Πέθαναν εξαιτίας της λεγόμενης πείνας των οβίδων»
«Αυτό είναι ένα από τα μέρη όπου έχουν συγκεντρωθεί τα πτώματα όσων έχουν πεθάνει», δήλωσε ο Πριγκόζιν σε συνέντευξή του σε διακεκριμένο Ρώσο στρατιωτικό μπλόγκερ.
«Αυτοί είναι νεαροί που πέθαναν χθες εξαιτίας της λεγόμενης πείνας των οβίδων. Οι μητέρες, οι σύζυγοι και τα παιδιά θα πάρουν τα πτώματα τους. Οι νεκροί θα έπρεπε να είναι πέντε φορές λιγότεροι . Ποιος ευθύνεται που πέθαναν; Υπεύθυνοι είναι εκείνοι που θα έπρεπε να είχαν λύσει το ζήτημα ότι θα είχαμε αρκετά πυρομαχικά.
Την τελική υπογραφή έπρεπε την είχε είτε (ο επικεφαλής του γενικού επιτελείου) Γκεράσιμοφ, είτε (ο υπουργός Άμυνας) Σοϊγκού. Κανένας από αυτούς δεν θέλει να πάρει την απόφαση» δήλωσε ο Πριγκόζιν.
Ρωσία: Συνάντηση Πούτιν με ΥΠΕΞ Κίνας θεμελιώνοντας σχέσεις με «νέους ορίζοντες»
Σύμφωνα με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, η σινορωσική σχέση «σταθεροποιεί τη διεθνή κατάσταση», ενώ αναμένεται κινεζικό ειρηνευτικό σχέδιο για την Ουκρανία το οποίο θα δημοσιοποιηθεί αυτή την εβδομάδα - Τη Ρωσία θα επισκεφθεί ο Πρόεδρος Σι
Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε την Τετάρτη ότι ο Κινέζος Πρόεδρος, Σι Τζινπίνγκ πρόκειται να επισκεφθεί τη Ρωσία, σημειώνοντας ότι οι σχέσεις των δύο χωρών έχουν ανοίξει «νέους ορίζοντες» εν μέσω των ανησυχιών των ΗΠΑ ότι το Πεκίνο θα μπορούσε να παράσχει υλική υποστήριξη στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.
Οι κινεζικές προμήθειες όπλων στη Ρωσία θα απειλούσαν μια πιθανή κλιμάκωση του πολέμου στην Ουκρανία, όπως θεωρούν οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ, σε μια αντιπαράθεση μεταξύ της Ρωσίας και της Κίνας από τη μια πλευρά και της Ουκρανίας και της στρατιωτικής συμμαχίας του ΝΑΤΟ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ από την άλλη. Η επίσκεψη του Ουάνγκ Γι στη Ρωσία πραγματοποιείται ενώ η Κίνα επιδιώκει να διαδραματίσει ρόλο μεσολαβητή στην ουκρανική σύγκρουση κάνοντας δημόσια λόγο για ένα ειρηνευτικό σχέδιο για την εξεύρεση μιας πολιτικής λύσης.
Ο Πούτιν, όπως μεταδίδει το Reuters, υποδέχθηκε σήμερα στο Κρεμλίνο, τον κορυφαίο διπλωμάτη της Κίνας, Ουάνγκ Γι, λέγοντάς του ότι το διμερές εμπόριο ήταν καλύτερο από το αναμενόμενο και θα μπορούσε σύντομα να φτάσει τα 200 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως, από 185 δισεκατομμύρια δολάρια το 2022.
«Περιμένουμε μια επίσκεψη του Προέδρου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στη Ρωσία, έχουμε συμφωνήσει σε αυτό», είπε ο Πούτιν στον Ουάνγκ. Ενώ σημειώσε ότι «όλα προχωρούν, αναπτύσσονται. Φτάνουμε σε νέους ορίζοντες και σύνορα».
Ο Οουάνγκ είπε στον Πούτιν ότι οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών έχουν αντέξει την πίεση μιας ασταθούς διεθνούς κατάστασης και ότι οι κρίσεις προσφέρουν ορισμένες ευκαιρίες.
Η σχέση μεταξύ της Κίνας και της Ρωσίας, είπε ο Γουάνγκ μέσω διερμηνέα, δεν στρέφεται εναντίον οποιουδήποτε τρίτου μέρους, αλλά παράλληλα «δεν θα υποκύψουν σε πιέσεις τρίτων μερών», δήλωση που είναι σαφής αιχμή κατά των Ηνωμένων Πολιτειών.
«Μαζί υποστηρίζουμε την πολυπολικότητα και τον εκδημοκρατισμό στις διεθνείς σχέσεις», είπε ο Γουάνγκ στον Πούτιν. «Αυτό ανταποκρίνεται πλήρως στην πορεία του χρόνου και της ιστορίας- ανταποκρίνεται επίσης στα συμφέροντα της πλειοψηφίας των χωρών».
Ο Ουάνγκ συναντήθηκε νωρίτερα με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, λέγοντας ότι προσβλέπει στην επίτευξη νέων συμφωνιών κατά την επίσκεψή του στη Μόσχα. Δεν υπήρξαν λεπτομέρειες σχετικά με τις συμφωνίες.
Όταν ο Σι συνάντησε τον Πούτιν λίγο πριν η Ρωσία στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία, σφράγισαν μια εταιρική σχέση «χωρίς όρια» που προκάλεσε ανησυχία στη Δύση.
Η Κίνα είναι ο μεγαλύτερος αγοραστής πετρελαίου της Ρωσίας, μια από τις βασικές πηγές εσόδων για τα κρατικά ταμεία της Μόσχας.
Σι και Πούτιν
Για τον Πούτιν, η υποστήριξη της Κίνας εν μέσω της μεγαλύτερης αντιπαράθεσης με τη Δύση από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου του επιτρέπει να παρουσιάσει την απομόνωση της Ρωσίας στη Δύση ως μια κλίση προς την Ασία. Ενώ για τον Σι, η Ρωσία εξαρτάται τώρα περισσότερο από ποτέ από την Κίνα.
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν προειδοποίησε το Σάββατο τον Γουάνγκ για τις συνέπειες σε περίπτωση που η Κίνα παράσχει υλική υποστήριξη στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, λέγοντας σε συνέντευξή του μετά τη συνάντηση των δύο ανδρών ότι η Ουάσινγκτον ανησυχεί ότι το Πεκίνο εξετάζει το ενδεχόμενο να προμηθεύσει όπλα στη Μόσχα. Ωστόσο η Κίνα έχει αρνηθεί την παροχή στρατιωτικής υποστήριξης στη Ρωσία.
Ερωτηθείς σχετικά με το θέμα της κινεζικής βοήθειας, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι οι εκπρόσωποι του Πεκίνου έχουν ήδη ασχοληθεί με αυτό. «Έχουν ήδη απαντήσει σε αυτό το ερώτημα, το έχουν, μάλιστα, αρνηθεί σθεναρά. Δεν υπάρχει τίποτα να προσθέσουμε εδώ».
Μετά τις προειδοποιήσεις του Μπλίνκεν, για τις οποίες δεν παρείχε αποδείξεις, η Κίνα δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι σε θέση να προβάλλουν απαιτήσεις.«Ανεξάρτητα από το πώς αλλάζει η διεθνής κατάσταση, η Κίνα ήταν και παραμένει δεσμευμένη, μαζί με τη Ρωσία, να καταβάλει προσπάθειες για τη διατήρηση της θετικής τάσης στην ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ των μεγάλων δυνάμεων», είπε ο Ουάνγκ στον Λαβρόφ.
Ο Οουάνγκ δήλωσε ότι θα εργαστεί για την "ενίσχυση και εμβάθυνση" των σχέσεων μεταξύ της Μόσχας και του Πεκίνου.
Σημειώνεται ότι ο Πρόεδρος Σι στάθηκε στο πλευρό του Πούτιν κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης στην Ουκρανία, αντιστεκόμενος στις δυτικές πιέσεις για απομόνωση της Μόσχας. Το κινεζο-ρωσικό εμπόριο έχει εκτοξευθεί μετά την εισβολή στην Ουκρανία και η Ρωσία έχει ενισχύσει τις εξαγωγές πετρελαίου σε ασιατικές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας.
Πηγές-πληροφορίες απο Reuters,pronews.gr
newspull.gr
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Οι αναρτήσεις που γίνονται από το διαδίκτυο τα κείμενα και οι φωτογραφίες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε ότι είναι δημόσια.Αναρτήσεις η αναδημοσιεύσεις, από άλλες πηγές που αναρτώνται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τις υπογράφουν.Αν υπάρχουν πνευμ.δικαιώματα παρακαλούμε ενημερώστε μας για την αφαίρεση τους(των αναρτήσεων ή αναδημοσιεύσεων).Ενημερώστε μας άμεσα εάν θίγεστε απο κάποια ανάρτηση ώστε να την αφαιρέσουμε.
Εισαγωγικός Σχολιασμός (μπλέ γράμματα)
Σε ορισμένες αναρτήσεις υπάρχει περίπτωση σαν πρόλογος να υπάρχει δικός μας σχολιασμός.Αυτή είναι η δική μας άποψη για το θέμα και δεν υποχρεώνουμε κανέναν να την διαβάσει...
---
Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι αυτή του newspull.Μη κόσμια και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται όπου αυτά εντοπίζονται(ενημερώστε μας και εσείς εάν χρειαστεί).