Εγκαινιάστηκε το ψηφιακό μουσείο για την Ιστορία και τον Πολιτισμό της Σαλαμίνας(περιλαμβάνει και παρουσίαση της ιστορικής Ναυμαχίας)
Το έργο του Δήμου Σαλαμίνας αποτελείται μεταξύ άλλων από ένα Ψηφιακό Πάρκο Πολιτισμού
Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 920.000 ευρώ, χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Αττικής, μέσω του Περιφερειακού Προγράμματος «Αττική» 2014 – 2020, και αποτελείται μεταξύ άλλων από ένα Ψηφιακό Πάρκο Πολιτισμού στο οποίο παρουσιάζεται η ιστορία του νησιού κατά την αρχαιότητα (Σπήλαιο Ευριπίδη, Πλάκα της Σαλαμίνας, Ναυμαχία της Σαλαμίνας, αρχαία μνημεία, κ.α.), κατά τη διάρκεια των νεότερων χρόνων και στη σύγχρονη εποχή, ως τόπος προορισμού για τον επισκέπτη, συμπεριλαμβανομένου και σχετικού ντοκιμαντέρ. Αφορά, επίσης, την ανάπτυξη διαδικτυακής πύλης προβολής περιεχομένου και υπηρεσιών που αφορούν τη νήσο καθώς και την δημιουργία σχετικής εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα (διαθέσιμη για iOS και Android).
«Στόχος η ανάδειξη του πολιτιστικού μας πλούτο»
Όπως δήλωσε ο κ. Χαρδαλιάς: «Η Σαλαμίνα κατέχει έναν ιδιαίτερο και σημαντικό ρόλο στην ιστορία της Ελλάδας, με κορυφαίο γεγονός τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας, η οποία άλλαξε τον ρου της ιστορίας. Με αυτή την ψηφιακή ανάδειξη, όχι μόνο τιμούμε το ένδοξο παρελθόν, αλλά παράλληλα δίνουμε την ευκαιρία στις νέες γενιές να γνωρίσουν και να εκτιμήσουν την πολιτιστική μας κληρονομιά.
Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στο ευρύτερο στρατηγικό σχέδιο της Περιφέρειας Αττικής για την ανάδειξη και προστασία του πολιτιστικού μας πλούτου, με στόχο την προώθηση της τουριστικής ανάπτυξης και την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.
Στηρίζουμε κάθε είδους πρωτοβουλίες που φέρνουν κοντά το παρελθόν με το παρόν και ανοίγουν νέους δρόμους για το μέλλον».
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Σαλαμίνας, Γιώργος Παναγόπουλος δήλωσε:
«Το ονειρευτήκαμε, το προσπαθήσαμε, το πετύχαμε!
Το ψηφιακό μουσείο για την Ιστορία και τον Πολιτισμό της Σαλαμίνας άνοιξε από σήμερα τις πόρτες του για το κοινό!
Στο καταπληκτικό κτίριο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης των Αμπελακίων που ολοκληρώσαμε στεγάζεται η ψηφιακή ανάδειξη του τόπου μας μέσα από τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες όπως ο ψηφιακός ξεναγός, ψηφιακά εκθέματα, παιχνίδια, τρισδιάστατες απεικονίσεις, διαδραστικά βιβλία, αλλά και εφαρμογές εικονικές πραγματικότητας».
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΤΟ ΦΤΥΣΙΜΟ.ΕΣΠΕΥΣΑΝ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΨΗΦ.ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΤΗ ΜΑΝΤΡΑ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΙΕΚΟΥΚΙ.
ΑπάντησηΔιαγραφή