Γάλλοι, Γερμανοί, Κινέζοι στην Ιαματική Πηγή των Θερμοπυλών για μπάνιο με μηδέν κόστος και μηδέν όφελος για την περιοχή!
Έρχονται απ’ όλο τον κόσμο, στήνουν τροχόσπιτα… για το Ιαματικό νερό.
Γερμανούς, Γάλλους, Κινέζους ….λουόμενους απ’ όλο τον κόσμο μπορεί να βρει κάποιος στην Ιαματική Πηγή των Θερμοπυλών, αλλά ελάχιστους Έλληνες και ακόμη πιο σπάνια κατοίκους της Λαμίας, της Φθιώτιδας ή της Στερεάς.
Ένας θησαυρός αναξιοποίητος και απαξιωμένος στην συνείδηση των ντόπιων
Που παρά τις ευεργετικές ιδιότητες του νερού αρνούνται να τον επισκεφτούν και να περάσουν στιγμές χαλάρωσης και ευεξίας.
Κι ενώ η συζήτηση για τον μαρασμό της Φθιώτιδας και για το πόσο ελκυστική είναι η Λαμία είναι σε πλήρη εξέλιξη…. η κάμερα του Star βρέθηκε στην Ιαματική πηγή έξω από τις Θερμοπύλες και συνάντησε πολίτες από όλο τον κόσμο να απολαμβάνουν το μπάνιο τους δωρεάν, με μηδέν κόστος.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ όλες οι πηγές τόσο στη Δαμάστα, αλλά και στα Καμένα Βούρλα γεμίζουν καθημερινά με τροχόσπιτα, αυτοκινούμενα και ΙΧ ανθρώπων που φτάνουν από όλα τα μέρη της γης στην περιοχή.
Απορίας άξιο το πώς πληροφορούνται την ύπαρξη των πηγών, πως έχει γίνει πόλος έλξης η περιοχή και διεθνώς γνωστή για το κάλλος και την ποιότητα του ιαματικού νερού, την ώρα που κανένας στην Ελλάδα δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται για την αξιοποίησή τους.
Οι Έλληνες ανεβοκατεβαίνουν στην Εθνική οδό, απορούν με τα τροχόσπιτα που συρρέουν στα Ιαματικά αλλά δεν μπαίνουν στον κόπο να σταματήσουν, ούτε βέβαια να διαμαρτυρηθούν για την πλήρη εγκατάλειψη.
Η δημοσιογράφος του Star K.E. Στελίνα Πήχα βρέθηκε στο σημείο και συνομίλησε με τους ξένους που απολάμβαναν το μπάνιο τους.
«Στην χώρα μου δεν υπάρχει κάτι παρόμοιο, είναι σε μικρότερη έκταση και δεν είναι δωρεάν» μας δήλωσε πολίτης της Γαλλίας.
«Είναι το αγαπημένο μου μέρος στον κόσμο, λέει ένας κύριος από την Νότια Αφρική. Δεν υπάρχουν μέρη σαν κι αυτό πλέον. Τα κλείνουν. Δεν αφήνουν τον κόσμο απλά να έρθει δωρεάν. Φτιάχνουν συνήθως πισίνες για να βγάζουν χρήματα. Αλλά εδώ είναι δωρεάν και είναι τέλεια.»
Βρήκα αυτό το μέρος στο ίντερνετ εκμυστηρεύεται Γερμανός που άφησε το Μόναχο για να έρθει στην Φθιώτιδα να μάθει να φτιάχνει φέτα. Έρχομαι κάθε Σαββατοκύριακο με το ποδήλατό μου, συμπληρώνει. Μου αρέσει αυτό το μέρος κάνει καλό στο λαιμό και τους ώμους μου, είπε στην κάμερα.
Μου αρέσουν οι άνθρωποι της Ελλάδας μας δήλωσε Κινέζος που είχε φέρει την οικογένειά του για μπάνιο και μάλιστα έχει αγοράσει και σπίτι στην χώρα μας.
Ένας Έλληνας ανάμεσα σε τόσους ξένους μίλησε στην Στελίνα Πήχα επιβεβαιώνοντας πως, ενώ έρχεται κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο από την Αθήνα, συναντά μόνο ξένους και ποτέ Έλληνες
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Οι αναρτήσεις που γίνονται από το διαδίκτυο τα κείμενα και οι φωτογραφίες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε ότι είναι δημόσια.Αναρτήσεις η αναδημοσιεύσεις, από άλλες πηγές που αναρτώνται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τις υπογράφουν.Αν υπάρχουν πνευμ.δικαιώματα παρακαλούμε ενημερώστε μας για την αφαίρεση τους(των αναρτήσεων ή αναδημοσιεύσεων).Ενημερώστε μας άμεσα εάν θίγεστε απο κάποια ανάρτηση ώστε να την αφαιρέσουμε.
Εισαγωγικός Σχολιασμός (μπλέ γράμματα)
Σε ορισμένες αναρτήσεις υπάρχει περίπτωση σαν πρόλογος να υπάρχει δικός μας σχολιασμός.Αυτή είναι η δική μας άποψη για το θέμα και δεν υποχρεώνουμε κανέναν να την διαβάσει...
---
Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι αυτή του newspull.Μη κόσμια και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται όπου αυτά εντοπίζονται(ενημερώστε μας και εσείς εάν χρειαστεί).