Ένα από τα βασικά καθήκοντα του MiG-41 θα είναι η καταστροφή δορυφόρων κοντά στο διάστημα και η αναχαίτιση σύγχρονων εναέριων απειλών σε μεγάλες αποστάσεις
Η Κίνα βρίσκεται πολύ μπροστά, αφού έχεει ήδη ξεκινήσει δοκιμαστικές πτήσεις του J-36.
Το MiG-41 είναι ένα πολλά υποσχόμενο ρωσικό μαχητικό έκτης γενιάς, που αναπτύχθηκε από την ομώνυμη εταιρεία ως μέρος του προγράμματος PAK DP (Prospective Long-Range Interception Aviation Complex).
Η ιστορία της ανάπτυξης του MiG-41 ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του 1980 στην ΕΣΣΔ, όταν κατέστη προφανές πως ήταν απαραίτητο να δημιουργηθεί μια νέα γενιά μαχητικών για να αντικαταστήσει το MiG-31.
Κύρια στάδια ανάπτυξης
1. Σοβιετική περίοδος (τέλη δεκαετίας του 1980): Αρχικός σχεδιασμός, καθορισμός των βασικών απαιτήσεων για ένα νέο αεροσκάφος, σχεδιασμός αντικατάστασης του παλιού MiG-31.
2. Μεταβατική περίοδος (δεκαετία 1990): Η κατάρρευση της ΕΣΣΔ είχε σοβαρό αντίκτυπο στο project, η οικονομική κρίση οδήγησε σε μείωση της χρηματοδότησης, οι προτεραιότητες της στρατιωτικής αεροπορίας μετατοπίστηκαν σε φθηνότερα και πιο πρακτικά αεροσκάφη.
3. Ρωσική περίοδος (δεκαετίες 2000 – 2010): Επίσημη επανέναρξη των εργασιών, Νέα ονομασία: PAK DP (αναχαίτιση αεροσκαφών μεγάλης εμβέλειας), Συνέχιση της έρευνας και βελτίωση της ιδέας.
Χαρακτηριστικά Μέγιστη ταχύτητα: έως 3 Mach (περίπου 3600 km/h)
Ανώτατο όριο: έως 30 χλμ
Εμβέλεια ανίχνευσης στόχου: έως 400 χλμ
Οπλισμός: βλήματα αέρος-αέρος εκτεταμένου βεληνεκούς, συμπεριλαμβανομένων υπερηχητικών.
Ως αποτέλεσμα, παρά τα φιλόδοξα σχέδια και τα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά, το MiG-41 παρέμεινε ένα πειραματικό έργο στην ΕΣΣΔ.
Μερικές από τις εξελίξεις και τις τεχνολογίες που αναπτύχθηκαν κατά τη διάρκεια του έργου χρησιμοποιήθηκαν στη συνέχεια σε άλλα αεροπορικά προγράμματα.
Τεχνικές δυσκολίες: Ανάπτυξη νέων κινητήρων, δημιουργία προηγμένων αεροηλεκτρονικών, εφαρμογή συστημάτων διαχείρισης, ενοποίηση τεχνολογιών stealth.
Διαστημικό αεροσκάφος το MiG41 που έρχεται
Το νέο αεροσκάφος εικάζεται ότι έχει την ικανότητα επίτευξης ταχύτητας έως και 7.350 χλμ/ώρα (6 Mach).
Επίσης στη φαρέτρα του περιλαμβάνεται η χρήση όπλων κατά δορυφόρων
Εξετάστηκε το ενδεχόμενο πτήσεων σε υψόμετρα ρεκόρ έως και 30 χλμ (κοντά στο διάστημα).
Κύρια χαρακτηριστικά
Μέγεθος: Σημαντικά μεγαλύτερο σε σύγκριση με τα προηγούμενα μοντέλα.
Δυνατότητες: Πτήσεις σε δύσκολες συνθήκες, όπως Αρκτική και κοντά στο Διάστημα
Χαρακτηριστικά
1. Εξοπλισμός με πολυλειτουργικό σύστημα πυραύλων αναχαίτισης μεγάλου βεληνεκούς,
2. Δυνατότητα καταπολέμησης υπερηχητικών όπλων,
3. Χρήση νέων τεχνολογιών stealth,
4. Σχεδιάζεται να δημιουργηθεί τόσο επανδρωμένη όσο και μη επανδρωμένη έκδοση.
Προθεσμίες υλοποίησης
Πρώτη πτήση: όχι νωρίτερα από το 2025
Επιχειρησιακή λειτουργία: όχι νωρίτερα από το 2028.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Οι αναρτήσεις που γίνονται από το διαδίκτυο τα κείμενα και οι φωτογραφίες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε ότι είναι δημόσια.Αναρτήσεις η αναδημοσιεύσεις, από άλλες πηγές που αναρτώνται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τις υπογράφουν.Αν υπάρχουν πνευμ.δικαιώματα παρακαλούμε ενημερώστε μας για την αφαίρεση τους(των αναρτήσεων ή αναδημοσιεύσεων).Ενημερώστε μας άμεσα εάν θίγεστε απο κάποια ανάρτηση ώστε να την αφαιρέσουμε.
Εισαγωγικός Σχολιασμός (μπλέ γράμματα)
Σε ορισμένες αναρτήσεις υπάρχει περίπτωση σαν πρόλογος να υπάρχει δικός μας σχολιασμός.Αυτή είναι η δική μας άποψη για το θέμα και δεν υποχρεώνουμε κανέναν να την διαβάσει...
---
Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι αυτή του newspull.Μη κόσμια και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται όπου αυτά εντοπίζονται(ενημερώστε μας και εσείς εάν χρειαστεί).